Overslaan en naar de inhoud gaan
Historie
ontdek en beleef IJsseloord

Geworteld aan de dijk

Wij, de familie Lubbers, zijn goed geworteld in deze zuivelboerderij, ons familiebedrijf waarin van generatie op generatie hard wordt gewerkt.

Al in 1974 kochten de ouders van Bert deze boerderij. Een oudje, op een prachtige plek aan de Schaapdijk, met zicht op de uiterwaarden van de IJssel. Bij de restauratie van de oude schuur tot Landwinkel zijn zelfs timmermanstekens gevonden van rond 1400. Natuurlijk is het woonhuis door de jaren heen aangepast. Maar de idylle, de hoeve in de oksel van de dijk, bleef bewaard.

Liefde voor de koe

Bert heeft het boerenbedrijf overgenomen van zijn ouders en maakte er 28 jaar geleden een echt melkveebedrijf van. “Koeien zijn leuk om mee om te gaan, je bouwt er een band mee op. Kijk eens in die ogen!” Janet startte niet veel later met het maken van yoghurt en karnemelk. In een klein winkeltje aan huis werd al snel een vaste groep klanten bediend. Zoon Bart hielp al mee zodra hij kon lopen en later kwam hij bij zijn ouders in het bedrijf. Zijn grote liefde Sabine ging na hun huwelijk ook steeds meer meewerken en is nu de drijvende kracht achter de winkel. Inmiddels werken we samen in een maatschap, waarbij ieder zijn taken heeft. Natuurlijk stopt Bert niet na zijn 65e, liefde voor de koeien zet je niet zomaar opzij. 

In de eerste jaren leverden we ook aan de zuivelfabriek in Arnhem, maar in 1988 hebben we het ambachtelijke productieproces deels in eigen hand genomen. Op dit moment verwerken we ongeveer de helft van onze melk zelf, de rest gaat naar FrieslandCampina.

Steeds meer fans

Al dat lekkers kent inmiddels een grote schare fans. Consumenten, die in onze winkel zelfs hun verse melk, karnemelk en yoghurt mogen tappen, maar ook zo’n 60 vaste afnemers uit de regio. Zoals regionaal bekende horeca, instellingen, bedrijven, winkels en marktkooplui die onze ambachtelijke producten aanbieden. Met hun keuze voor regionale kwaliteit onderstrepen ze in de lokale samenleving te staan. Onze producten zijn ‘Erkend Veluws Streekproduct’. Daarnaast wordt ons assortiment bij 52 collega-Landwinkelondernemers aangeboden.

Proef het verschil

Wat is nu dat verschil in smaak? Dat is een goede vraag. Oudere klanten hebben het over de pure smaak, zoals ze zich van vroeger herinneren. Romig, vol en zacht. We werken uitsluitend met de melkopbrengst van onze eigen koeien en weten precies wat die te eten krijgen. De dames grazen in de weilanden rond onze boerderij. We mengen als enige in Nederland de maai-opbrengst van de heide in Velp en Rozendaal door ons ruwvoer. Daarmee krijgt de smaak van de melk nét dat speciale. Wat we dagelijks horen is dat klanten het fijn vinden om te weten waar hun zuivel vandaan komt. Grip op de keten is naast duurzaam produceren echte meerwaarde.

Ons geheim

Alles wordt op onze boerderij gemaakt, handmatig en volgens origineel recept. Melk van koeien die ’s ochtends om 6:00 uur worden gemolken zit om 10:00 uur in de fles. Is dat snel? We nemen -en dat is ouderwets- de tijd voor ambachtelijke bereiding van onze producten, waarbij veel werkzaamheden met de hand worden gedaan. Al onze producten worden gepasteuriseerd. Zelf aan de slag met zuivel? Kijk dan eens op onze recepten pagina!